BAKIRKÖY ADLİYESİ
E-İmza Geçerlilik Kontrolü

1. Bu yönerge ile halihazırda kullanmış olduğunuz e-imzanızın süresinin dolup dolmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda yeni gelen e-imzanızın süresinin başlayıp başlamadığını da öğrenebilirsiniz. Bu kavramlar önemlidir çünkü; e-imzanızın bulunduğu zarfı teslim almış olsanız da halihazırda kullanmış olduğunuz e-imzanızın süresinin dakika ve saniye bazında dahi bitmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yeni gelen e-imzanız varsa bu e-imzanız için şifre almanız gerekmektedir, bu e-imzanın da süresinin başlaması gerekmektedir.

Bu süreçlerin hepsi e-imzanızın kullanımını doğrudan etkilediğinden tüm maddeleri okumalısınız.

 

 

1 Numaralı İşaret: Masaüstünüzde Akis Yönetici Paketi veya Akis Kart İzleme Aracı vardır, bu programı açınız.

2 Numaralı İşaret: E-imzanızı takınız ve Sistem yazısının altında Gemalto veya farklı bir isimde bölüm gelecektir işaretli kırmızı alandaki + simgesine tıklayınız ve çıkan iki seçenekten en altındakini seçiniz.

3 Numaralı İşaret: Bu alan takmış olduğunuz e-imzanızın süresini söyler. Geçerlilik tarihinin öncesinde veya sonrasında bir e-imzaya şifre alamaz, bir belgeyi e-imzalayamazsınız.

4 Numaralı İşaret: Geçerlilik başlangıç süresinin saniye bazlı dahi olsa geçmiş olması gerekmektedir ki o e-imzayı kullanabilin. Aynı şekilde geçerlilik bitiş tarihinin saniye bazında dahi olsa geçmemiş olması gerekir ki o e-imzayı kullanabilin.